Satın Almadan Önce yangın kapısı Things To Know

Wiki Article

Gereç: Yangın baplarında ekseriya çelik yahut ahşap gereç kullanılmaktadır. Çelik baplar elan dayanıklı ve yangına karşı elan dayanımlidir.

Yangın Kapısı Kilidi kapının spontane kapanması ile beraberinde devreye giren, ısı ve esrarın öbür tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sayesinde Yangın Kapısı kesifı hızlıya kapanmaktadır.

Peklik: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve sınırlı bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına için belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

; bir yangın esnasında çatı içerisindeki kişilerin kısaca, hızlı ve emniyetli şekilde tahliyesini yapmak amacı ile bina deruni veya dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Basit bir yangın, saf kıran ve benzeri durumlar olduğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta ya da yapı karıni merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Yangın kapılarının ve henüz birçok yangın ekipmanın nite kullanılacağını öğrenmek, yangın merdivenlerini ulaşımın nite sağlandığını öğrenmek kabilinden baş durumlar konusunda eğitimlerin verilmesi çok önemlidir.

Sahip oldukları özellikleri ile iç kapı modellerinden ayrılan ivedi çıkış kapıları, üretim sürecinde kazandıkları metanet ile fiillevlerini alegori getirmektedir. Yangına karşı peklik özelliği ile ölçünlü baplardan ayrılmasının cenahı silsile son nokta farklı eder skalasına sahiptir.

Yangın kapısı, isminden bile anlaşılacağı kabilinden yangın ve benzeri evgin durumlarda insanların en hızlı ve sağlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Örneğin yangın merdivenleri koridorların nihayetinde kâin yangın çıkış kapılarıyla birleşmiştir ve koridor çıkışının yangın merdiveniyle birleşimi zorunlu bir beraberlik oluşturmaktadır. Yangın merdivenlerinin yapımı yasalarla zorunlu kılınmış ve yangın merdiveni yönetmeliğine bağlamlı bazı kurallarla kurulmaktadır.

Isıevet dayanıklı olması ve tütünı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli kapılar olmasından dolayıdır. İmalat öbür kapı imalatları istanbul Yangın kapısı fiyatları kadar değildir. Uyanıklık edilmesi müstelzim noktalar vardır.

Projelerin yangın ve evgin durumlarda korunması ile alakalı hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri tüm bilgileriyla sınırlıtir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A klası bir yangın bapsı umumiyetle 60 zaman, B derslikı bir yangın bapsı ise 30 dakika süresince yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın kapısı seçerken, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangına dayanıklı göz kapıları 1 vakit ile 2 saat ortada bir direnç gösterir ve yangının dâhilen başlangıçlamışsa dışarıya, haricen esaslamışsa muhtevaeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve emanet-dünyalık kaybı riskinin kaldırılmış edilmesini esenlar.

Kapılarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını sağlar.

Merdivenin, zaman şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz malzeme ile imal edilmelidir.

Report this wiki page